Osim kao cijenjeni slastičarski sastojak klasične francuske kuhinje, bademovo ulje iznimno je popularno zbog svojih ljekovitih svojstava. Bademovo ulje jako je bogato vitaminima, posebice vitaminom A, B1, B2 i B6 te vitaminom E. Bademovo ulje je također izvrstan izvor bjelančevina, a sadrži i značajnu količinu esencijalnih masnih kiselina Omega-3, Omega-6 i Omega-9.
Hladno prešano ulje badema izuzetno je prijatnog okusa i mirisa. Koristi se kao salatno-začinsko ulje, za pripremu slastica i za prelijevanje sladoleda.
Primjenu u kozmetičkoj industriji zaslužilo je zbog toga što zbog lakog upijanja u kožu ne ostavlja masne tragove. Osim široke kozmetičke primjene, bademovo ulje ima iznimna ljekovita svojstva. Ono podupire intelektualne sposobnosti, ubrzava probavu, opušta mišiće, podiže imunitet i pomaže s alergijama, a koristi se i u ayurvedi zbog sposobnosti čišćenja jetre.
Biobrdo ulje badema dobija se isključivo metodom hladnog prešanja, ekstrakcijom iz suhih plodova badema, što osigurava dugotrajnu učinkovitost svih njegovih korisnih sastojaka.